Krijtverf bestel je bij Were Home

Were Home heeft een eigen krijtverf lijn met de kleuren inspiratie die denken aan vervlogen tijden.

Mooie vergrijsde tinten die sfeer geven of je het nu op je muur, over behang of op een meubelstuk aanbrengt, het is allemaal mogelijk.

Krijtverf heeft een prachtige matte uitstraling en geeft meteen sfeer in je huis.

Werken met krijtverf is eenvoudig, prettig en droogt snel. De verf is op waterbasis en verdunbaar met water. Het kan over latex worden aangebracht. Je kan het met een roller aanbrengen of met een kwast. Het mooiste effect krijg je met een platte kwast zodat je de kwaststreken blijft zien na drogen. Waar je dan wel op moet letten is dat je de kwaststreek zo aanbrengt dat het na drogen ook het benodigde resultaat bereikt, recht schilderen van boven naar beneden geeft het mooiste resultaat.

Vernis:

Krijtverf is gevoelig voor vuil en vet, je blijft de vlekken zien en krijgt ze moeilijk weg, daarvoor is er een extra matte vernis om dit te voorkomen. De kleuren worden na het aanbrengen van de vernis iets dieper van kleur, vuil en vet hebben echter geen kans meer om in de verf te trekken. Met een vochtige doek kan je het dan schoonmaken, vernis kan je altijd gebruiken, op je muur, behang en op je meubelstuk. De vernis is snel droog en ook op waterbasis, hij vergeelt niet. De vernis kan op elke ondergrond worden aangebracht die uit latex, acrylverf of krijtverf bestaan. De vernis is alleen geschikt binnenshuis. De vernis is ook verkrijgbaar in satijn en extra glans.

Glaceerverf:

Door glaceerverf te mengen met krijtverf, latex of zijdeglans acrylverf kan je verftechnieken toepassen omdat de glaceerverf de open werktijd verlengd, je produkt wordt vertraagd in het drogen. Dat geeft je de tijd om veegeffecten te maken of colourwash, marmer en houteffecten, sleep en kamtechnieken. En dit kan je toepassen op meubels, muren deuren, vloeren en andere voorwerpen. Werk in kleine vlakken van 80x80 cm en van boven naar beneden.

Craquelé medium:

Het medium is een waterverdunbaar produkt en laat de de verflaag barsten tot een decoratief craquelé effect. Het is enkel te gebruiken bij verf op waterbasis. Je kan dus met een donkere onderkleur werken, dan het medium aanbrengen en na drogen een lichter kleur aanbregen. Die laag gaat scheuren en dan zie je dus donkere barstjes. De 2e laag moet in een streek worden opgebracht anders strijk je de barstjes meteen weer weg.

Kalkpasta:

Kalkpasta is een waterverdunbaar produkt en wordt enkel op onbehandeld hout of hout met een dunne laag kleurbeits gebruikt. Het effect wat ontstaat is de nabootsing van sleetse meubels, vloeren of muren. De pasta trekt in de open nerven van het hout en de rest slijt eraf en krijgt dus een sleets uiterlijk.

Patina:

Met patina wat een waterverdunbaar produkt is geef je  geverfde of vergulde oppervlakken een oud en antiek uiterlijk. Dit kan je toepassen op meubels, deuren, panelen maar ook op gipsen ornamenten.

Voor alle produkten geldt, uitspoelen niet in de gootsteen maar laten bezinken in een emmer water en het bezinksel en de lege verpakkingen bij het depot van de gemeente inleveren.

Ondergrond voor het bewerken ervan moet schoon, droog, stof en vetvrij zijn.

Created by Mirdane - 13614420184